Vecka 25

Hej på er!

Det var länge sen nu, men jag vet inte riktigt hur mycket och vad jag ska skriva på bloggen nu. 
Nu har det gått mer än halva graviditeten, och jag mår superbra. Jag har en väldigt lätt graviditet, där trötthet är det enda jag lider av. Vår bebis är superaktiv i magen och är vaken och sparkar hela nätterna när jag vill sova, och sover på dagen när jag rör mig. Jag är tacksam för att hon är så aktiv, eftersom jag då vet att hon mår bra. Men samtidigt är det jobbigt att inte få sova mer än några timmar varje natt...

Idag var vi hos barnmorskan för kontroll. Vi mätte magen för första gången, och måttet var 23,5 cm och jag hamnade precis i mitten av kurvan. Perfekt! Jag hade 120/70 i blodtryck och har gått upp 3.5 kilo sen inskrivning. Allting var superbra och barnmorskan var mycket nöjd. Vi fick även lyssna på hjärtat, och trots flera kullerbyttor av bebisen, så lyckades vi tillslut höra hjärtat slå så fint. Vilken mäktig känsla det är!

Vårt förhållande är ju bättre än någonsin. Vi börjar förbereda oss ordentligt på att bli en liten familj och det känns såklart bra. Vi är nöjda och trygga i vår relation, och det gör allting väldigr mycket enklare. Vi har mycket att se fram emot!
Jag själv har mycket tankar och oroar mig över mycket, men det är pga modersinstinkten som slagit till. Jag känner mig väldigt beskyddande och är redan orolig för hur jag ska kunna skydda mitt barn på bästa sätt. Jag oroar mig över vissa personer i vår närhets åsikter, över praktiska saker, över RSviruset och mycket mer. Jag känner redan nu en väldigt stark modersinstinkt, och vill skydda mitt barn från allt ont. Jag vet att det är hälsosamt, men det tar på krafterna.

Nästa tid är om tre veckor, i vecka 28 och sen kommer vi gå på besök oftare tills det är dags att föda. Åh vad jag längtar <3

(null)
En bild från första fotograferingen med magen. Min sambo är en fantastiskt duktig fotograf!