Första besöket hos barnmorskan

Godmorgon.

Idag sov mitt barn till 08.40. Det är en rejäl sovmorgon, och det kunde inte passa bättre eftersom jag och sambon tittade på alldeles för många avsnitt av Greys Anatomy igår kväll...

Igår var jag på inskrivningssamtal hos barnmorskan. Jag har samma barnmorska som sist och det känns så himla bra. Vi gick igenom allt grundläggande, tog blodtryck, som tyvärr var lågt på 90/60. Jag brukar ha mot det lägre hållet, men så lågt har jag sällan. Resten av alla blodprover ska jag ta på lab, där de kan se blodsocker, järnvärde osv.

Jag har en väldigt stark oro över att min sambo inte ska kunna vara med på besök och ultraljud. Jag tog upp det med henne och hon kunde göra undantag. Så jag kommer få två ultraljud (eller kanske fler) och han kommer få vara med på alla dem. Han var också välkommen till barnmorskemottagningen. Det lättade verkligen för mig och den oron jag känt är helt borta.

Det känns jättebra efter besöket. Jag lever fortfarande i förnekelse, det känns inte som att jag är gravid. Men så är det säkert för de flesta i början.

Vi hörs!