Jag är gravid

Jag är gravid. Har tagit fler gravtest, och idag tog jag ett digitalt test på morgonen med min sambo. Jag har så himla mycket blandade känslor inför detta och det är läskigt.
Förra graviditeten var bara oändlig lycka och glädje eftersom vi hade kämpat så länge. Nu känns det liksom lite vemodigt. Jag vill ha ett till barn, men hur vet jag om jag vill ha det nu?

Ska jag orka vara med både en 3.5 åring och en bebis? Kommer jag orka med vardagen, plugget? Jag har tänkt att jag ska fortsätta plugga och verkligen kämpa med det så gott jag kan. Jag har praktik januari till juni, sen är det en C-uppsats i en termin. Det borde funka rent praktiskt. Det bästa med det är ju också att jag inte behöver ta ut någon föräldraledighet, utan jag kan fortsätta plugga och på så vis ha mitt större barn på förskolan mer än 15 timmar. 

Sen har jag och sambon bestämt att vi ska lägga upp föräldraledigheten annorlunda denna gång. Det hänger på vad hans arbetsgivare säger. Men han har sagt sedan förra föräldraledighet att han vill vara med nästa barn mycket tidigare. Att ta över vid 10 månader var för sent tyckte han, och det förstår jag. Det vore underbart om han kunde ta mer föräldraledighet tidigt denna gång, för allas skull.

Har så mycket tankar kring detta. Men först och främst får vi väl se att bebisen stannar i magen i nio månader. 

(null)